Een carrière in de zorg: jouw droom, onze expertise

Heb je altijd al gedroomd van een (inter)nationale carrière in de zorg? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, professionele groei of wil je een andere cultuur ervaren? Werken in het buitenland biedt eindeloze voordelen en een onvergetelijk avontuur. Maar hoe zet je de eerste stappen? Ook het opbouwen van een carrière in België kan gepaard gaan met heel wat vragen en zorgen.

Bij Chelona begrijpen we deze uitdagingen. We luisteren graag naar jouw vragen en behoeften en bieden persoonlijke begeleiding en ondersteuning gedurende het hele proces, zodat jij vol vertrouwen de weg naar jouw droomcarrière kunt bewandelen. Met ons uitgebreide netwerk en diepgaande kennis van de zorgsector kunnen we nauwgezet inspelen op jouw wensen. We vinden de perfecte match bij een zorginstelling die naadloos aansluit op jouw motivatie, talenten en drijfveren.

Ontdek jouw ideale zorgbestemming: waar wil jij werken?

Chelona werkt nauw samen met diverse (inter)nationale zorginstellingen die wachten om jouw talent te verwelkomen. Of je nu droomt van een zonovergoten bestemming in de Caraïben, een dynamische carrière in Zwitserland of de kans om te werken in het hart van Europa, bij Chelona hebben we het netwerk en de expertise om jouw wensen te realiseren.

Hoe gaat de samenwerking met Chelona in zijn werk?

Bij Chelona streven we ernaar om jouw zorgcarrière tot een succes te maken. We zijn er om je te begeleiden, te ondersteunen en ervoor te zorgen dat jouw droom werkelijkheid wordt. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? 

  1. Screening: een grondig screening is onmisbaar bij het vinden van de ideale match. We doen dit aan de hand van je cv, Linkedin profiel en andere relevante bronnen. Na een telefonische screening nodigen we je uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.
     

  2. Kennismakingsgesprek met Chelona: tijdens dit kennismakingsgesprek willen we jou écht leren kennen. We willen je behoeften, talenten, motivatie en verwachtingen in kaart brengen. We nemen hier uitgebreid de tijd voor want de belangrijkste informatie zit vaak in de details – en die ontgaan ons bij Chelona zeker niet. 

  1. Ontmoeting met de zorginstelling: als we ervan overtuigd zijn dat er een match is tussen jou en een vacature/zorginstelling, organiseren we een ontmoeting tussen jou en je potentiële werkgever. We zorgen voor een goede voorbereiding en checken nadien terug bij je in om te horen hoe het gesprek verlopen is. 

  2. Contract: als de match succesvol is en beide partijen tevreden zijn, staan wij klaar om advies te verlenen bij het opstellen van de contracten en andere benodigde documenten. We zorgen ervoor dat alles juridisch correct en transparant verloopt.

  3. Opstart en opvolging: ook na het sluiten van de arbeidsovereenkomst blijven wij beschikbaar om je bij te staan met raad en advies. 

Referenties

Pieterjan De Meyer- ok verpleegkundige 

Door Chelona ben ik op Curacao terecht gekomen.
Na een snel antwoord op mijn sollicitatie en wat verkennende gesprekken ging alles snel vooruit. Twee maanden later was ik aanvaard. Tijdens mijn eerste weken op het eiland kreeg ik van Xanthippe geregeld de vraag hoe alles verliep en of ze nog met iets kon helpen. Dit gaf me een goed gevoel, wetende dat zij er was indien ik met vragen, bedenkingen of opmerkingen zat. Zo is ze eens op bezoek gekomen naar Curacao, wat ik zeker apprecieerde. Dit gaf mij het gevoel om meer te zijn dan enkel een naam op papier. Ik heb verdere ambities om nog op andere plaatsen te gaan werken en hierin is ze ook enorm behulpzaam en helpt ze zoeken naar de juiste match.

Awinash Karia - endocrinoloog

Hierbij deel ik mijn ervaring met Chelona.
In februari 2023 werd ik benaderd door Chelona,  door mevr. Xanthippe in kader van vacature voor Endocrinoloog via LinkedIn. Ondanks ik het bericht wat last had gelezen, nadat ik mijn interesse had aangegeven, werd ik binnen 12 uur gecontact door haar, wat een zeer aangename verrassing was! Heel actief heeft mevr. Xanthippe mij in contact gebracht met de ziekenhuis met de vacature. Ze heeft mij heel goed ingelicht over het ziekenhuis,  de sfeer en mogelijkheden. Ik ervaarde de gesprekken met Chelona heel warm, verwelkomend, kort gezegd zeer aangenaam. Voor raad en daad kon ik terecht ten alle tijde, zelfs in het weekend, ondanks ook tijdsverschil van 4-5 uren gezien ik in een ander continent woonde. Alle gesprekken zijn zeer vruchtbaar geweest, en zonder enige terughoudendheid geleid tot contract met het ziekenhuis! Enige waar ik dus nu op wacht is gelijkwaardigheidsverklaring van Naric aangezien ik in een niet EU land ben opgeleid. Maar heb dus de mogelijkheid om zelfs de volgende dag na goedkeuring door Naric te starten! Alle lof, hartelijke dank voor Chelona, in het bijzonder mevr. Xanthippe! Chelona is echt een aanrader voor helpen vinden/invullen van vacatures! Een zeer hardwerkende bedrijf met een hart die haar taken uitermate serieus neemt! Met deze review wil ik ook Chelona en in het bijzonder Xanthippe nogmaals voor de hulp bedanken en veel succes wensen!

Richma Doerga - geriater

Ervaring met Xanthippe,
Wat in feite als een grap begon werd serieus. Een aantal vacatures werden mij aangeboden via email.
Elke keer dacht ik “serieus denk je echt dat ik daar ga”? Op een middag keek ik naar mijn mails, kwam
er wederom een melding van een vacature.
Ik ben uiteindelijk er op in gegaan. Tot mijn verbazing kreeg ik binnen 24-uur antwoord. Dat ik op de
volgende dag wordt gemaild voor andere afspraken en dat gebeurde ook. Die dag sprak ik een heel
aangename en enthousiaste Xanthippe. Goed geïnformeerd wat allemaal moet gebeuren over
diploma’s en online kennismaking met de werkgever. Zij heeft mij goed ontvangen, rondgeleid en
vooral gesteund. Zij was zelfs aanwezig bij één van de gesprekken. Hiervoor ben ik haar zeer
dankbaar.
Xantippe is: spraakzaam, attent, zorgvuldig, beleefd, professioneel en bezit de kennis van het vak.

Zin in een nieuw avontuur?

Ben je klaar om de wereld te verkennen en je vaardigheden als zorgprofessional naar nieuwe hoogten te tillen? Chelona helpt je graag bij het realiseren van die droom. Laat het ons weten via info@chelona.be of vul het contactformulier in. Je hoort snel van ons!