Werken in Aruba, Bonaire of Curaçao

Beleef het paradijs: een zorgcarrière op de adembenemende ABC-eilanden

Lijkt een carrière als zorgprofessional op de adembenemende ABC-eilanden – Aruba, Bonaire en Curaçao – jou wel wat? Gelijk heb je want deze zonnige en tropische bestemmingen bieden niet alleen een idyllische levensstijl maar ook geweldige groeikansen en unieke ervaringen die je nergens anders zult vinden. 
De eilanden hebben een groeiende zorgsector en er is vraag naar gekwalificeerde professionals om tegemoet te komen aan de behoeften van de lokale bevolking en toeristen.

Werken als zorgprofessional in Aruba, Bonaire of Curaçao

Op Aruba, Bonaire en Curaçao kan je als zorgprofessional genieten van een dynamische en diverse werkomgeving. Deze eilanden vormen een smeltkroes van culturen en trekken een internationaal publiek aan waardoor je de kans krijgt om te werken met mensen van over de hele wereld. Het zorgsysteem op de eilanden is over het algemeen goed ontwikkeld maar vanwege uitdagingen op het gebied van personeelstekorten en technologie – vanwege de vaak afgelegen locaties – is er ook veel ruimte voor professionele ontwikkeling en groei. Na je werk kun je jezelf belonen met ontspanning op de prachtige witte zandstranden. Vergeet je snorkeluitrusting niet mee te nemen, want de onderwaterwereld is hier werkelijk adembenemend.

Xanthippe zoekt schaduw onder een boom op het strand in de Caraïben

Waarom kiezen voor een carrière in Aruba, Bonaire of Curaçao?

Als zorgprofessional in Zwitserland profiteer je van heel wat voordelen:

 1. Betoverende locaties: geniet van in een paradijselijke omgeving met adembenemende stranden, azuurblauwe wateren en een tropisch klimaat. De schoonheid van de eilanden dient als een inspirerend decor voor je werk en biedt dagelijkse ontspanning.

 2. Professionele ontwikkelingsmogelijkheden: door de uitdagingen waarmee het zorgsysteem op de eilanden te maken krijgt, zoals personeelstekorten en beperkte technologische middelen vanwege de afgelegen locaties, is er veel ruimte voor professionele groei en ontwikkeling. Je kunt waardevolle ervaring opdoen in het omgaan met diverse medische gevallen en het ontwikkelen van creatieve oplossingen.

 3. Perspectiefverruimend: werken als zorgprofessional op de ABC-eilanden stelt je in staat om te werken met mensen van over de hele wereld, waardoor je perspectieven verbreed worden en je interculturele communicatievaardigheden verder ontwikkeld worden. Je komt in contact met diverse patiënten en collega's, wat je horizon verbreedt en je begrip van verschillende culturen vergroot.

 4. Bijzondere professionele ervaring: een zorgcarrière op de ABC-eilanden biedt een unieke professionele ervaring die je elders moeilijk kunt vinden. Je werkt in een multiculturele omgeving, waar je inzichten opdoet in verschillende gezondheidssystemen en behandelmethoden. Dit verbetert je flexibiliteit, aanpassingsvermogen en klinische vaardigheden.

 5. Levensstijl en welzijn: de eilanden bieden een idyllische levensstijl met een bijzondere focus op welzijn. Het warme klimaat, de prachtige stranden en de relaxte sfeer dragen bij aan een gezonde work-life balance en kunnen bijdragen aan je algehele welzijn en levensvreugde.

Aruba in een notendop

 • Aantal km²: ongeveer 180 km²
 • Aantal inwoners: ongeveer 107.000 inwoners
 • Gesproken talen: Nederlands, Papiamento, Engels en Spaans
 • Hoofdstad: Oranjestad
 • Geografie: Aruba is een droog en vlak eiland met prachtige stranden, zoals Eagle Beach en Palm Beach. Het staat bekend om zijn warme klimaat en constante passaatwinden.
 • Munteenheid: Arubaanse florin (AWG)
 • Aantal ziekenhuizen: drie ziekenhuizen, het Dr. Horacio E. Oduber Hospital, Instituto Medico San Nicolas (ImSan) en Urgent Care Aruba. 
 • Cultuur: de Arubaanse cultuur is een mix van inheemse, Europese en Caribische invloeden. De bevolking is gastvrij en feestelijk.
Flamingo's in het water op Aruba
Kralendijk Bonaire

Bonaire in een notendop

 • Aantal km²: ongeveer 288 km²
 • Aantal inwoners: ongeveer 20.000 inwoners
 • Gesproken talen: Nederlands, Papiamento, Engels en Spaans
 • Hoofdstad: Kralendijk
 • Geografie: Bonaire is een eiland met prachtige koraalriffen en een indrukwekkende onderwaterwereld. Het is een populaire bestemming voor duiken en snorkelen. Het landschap bestaat uit droge heuvels, cactussen en witte zoutvlaktes.
 • Munteenheid: Amerikaanse dollar (USD)
 • Aantal ziekenhuizen: er is 1 ziekenhuis op Bonaire, het Fundashon Mariadal Hospital.
 • Cultuur: Bonaire heeft een rijke cultuur met sterke invloeden uit Nederland, Afrika en de omliggende Caribische eilanden. De lokale bevolking staat bekend om hun vriendelijkheid en er 

Curaçao in een notendop

 • Aantal km²: ongeveer 444 km²
 • Aantal inwoners: ongeveer 152.000 inwoners
 • Gesproken talen: Nederlands, Papiamento en Engels
 • Hoofdstad: Willemstad
 • Geografie: Curaçao is een eiland met een gevarieerd landschap, variërend van zandstranden tot ruige kustlijnen en rotsformaties. Het eiland staat bekend om zijn kleurrijke koloniale architectuur.
 • Munteenheid: Antilliaanse gulden (ANG)
 • Aantal ziekenhuizen: er zijn verschillende ziekenhuizen op Curaçao, waaronder het Curaçao Medical Center en het en het Antillean Adventis Hospital. 
 • Cultuur: De Curaçaose cultuur is divers en heeft invloeden van verschillende etnische groepen, waaronder de Afro-Caribische, Europese en Latijns-Amerikaanse gemeenschappen. Het eiland staat bekend om zijn levendige muziek en populaire lokale dansen zoals de salsa en de merengue.
   
Willemstad Curaçao

Werken en leven in Aruba, Bonaire of Curaçao

Als zorgprofessional op Aruba, Bonaire of Curaçao kun je ook genieten van een ontspannen levensstijl. Het leven op de ABC-eilanden draait immers niet alleen om werk. De eilanden bieden een overvloed aan natuurlijke schoonheid en buitenactiviteiten om van te genieten tijdens je vrije tijd. Denk aan uitgestrekte zandstranden met kristalhelder water en prachtige nationale parken. Het warme en zonnige klimaat het hele jaar door, samen met de verfrissende passaatwinden, zorgt voor aangename temperaturen.

Naast de natuurlijke schoonheid hebben Aruba, Bonaire en Curaçao ook een rijke cultuur en geschiedenis om te ontdekken. Ervaar de levendige festivals, proef de lokale keuken en ontdek de kleurrijke architectuur en historische bezienswaardigheden die deze eilanden te bieden hebben.

Je zal hier een warme en gastvrije gemeenschap vinden, waar verschillende culturen harmonieus samenleven. De lokale bevolking staat bekend om hun vriendelijkheid en openheid, waardoor je je snel thuis zult voelen.

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Spreekt werken in Aruba, Bonaire of Curaçao jou wel aan? Bij Chelona begrijpen we de aantrekkingskracht van een internationale carrière en staan we klaar om je te begeleiden bij het realiseren van deze droom. Met onze diepgaande kennis van de arbeidsmarkt en expertise in het vinden van banen in de internationale zorgsector, kunnen we je hier stap voor stap in begeleiden.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@chelona.be of vul het contactformulier in. We kijken ernaar uit om met je in gesprek te gaan!