Over ons

Onze missie & visie

Chelona is de schakel tussen zorgprofessionals en zorginstellingen wereldwijd. Of je nu een zorgprofessional bent die droomt van een bloeiende (inter)nationale carrière of een zorginstelling die op zoek is naar het juiste talent, Chelona is er om je te ondersteunen en te begeleiden.

Het Griekse woord “Chelona”, dat schildpad betekent, symboliseert onze bedrijfsfilosofie. Net zoals een schildpad meer van de weg ziet dan een haas, nemen wij ook de tijd om de ideale match tot stand te brengen voor de partijen die met ons samenwerken. Wat ons onderscheidt, is onze toewijding aan kwaliteit en een persoonlijke aanpak. We geloven dat het niet alleen gaat om het plaatsen van kandidaten, maar eerder om het creëren van duurzame relaties die bijdragen aan hoogwaardige zorgverlening. Daarom nemen we de tijd om zorgvuldig de behoeften en wensen van zowel de zorgprofessional als de zorginstelling te begrijpen.

Vanuit die persoonlijke benadering en oprechte betrokkenheid streven we ernaar om een waardevolle bijdrage te leveren aan de uitdagingen waarmee de zorgsector vandaag geconfronteerd wordt bij het aantrekken en werven van gekwalificeerd personeel. 
 

Over Xanthippe

Xanthippe Verbist (°1991) is het kloppende hart achter Chelona en dat mag je heel letterlijk nemen. Als zaakvoerder en professioneel matchmaker belichaamt Xanthippe de bedrijfsfilosofie van Chelona. Met een diploma in toegepaste arbeids- & organisatiepsychologie, uitgebreide HR-ervaring en specialisatie in recruitment heeft ze in februari 2017 Chelona opgericht. Haar bedrijf is ontstaan vanuit de noodzaak om het anders te doen. Geen snelle invulling van vacatures of plaatsing van kandidaten … nee, voor Xanthippe primeert het menselijke aspect. Ze neemt de tijd om de behoeften van zowel de zorgprofessional als de zorginstelling te begrijpen en staat als sparringpartner en vertrouwenspersoon dag en nacht voor hen klaar. Xanthippe helpt zorgprofessionals bij het verwezenlijken van hun internationale carrièredromen en staat zorginstellingen bij in hun – vaak moeilijke – zoektocht naar toegewijde en competente medewerkers. Door deze zorgvuldig aan elkaar te matchen, wil ze duurzame relaties creëren die bijdragen aan een hoogwaardige zorgverlening wereldwijd.

Dat ze die missie eer aandoet, bewijst ze o.a. met de publieksprijs die ze in 2023 mocht ontvangen als ‘Antwerpse jonge ondernemer van het jaar’.

Xanthippe naast een flamingo op het strand

Zin om samen te werken?

Ben je als zorginstelling op zoek naar talent of als zorgprofessional geïnteresseerd in het verkennen van (inter)nationale mogelijkheden, neem dan zeker contact met ons op. Dan kan door een e-mail te sturen naar info@chelona.be of door het contactformulier in te vullen. We kijken ernaar uit om van je te horen!