Working in Belgium

Ontdek de kracht en reputatie van de Belgische gezondheidszorg

Met haar voortreffelijke zorgverlening en innovatieve aanpak heeft de Belgische gezondheidszorg een solide reputatie opgebouwd. Niet alleen kun je hier een waardevolle bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheidszorg, maar je krijgt ook volop mogelijkheden om jezelf professioneel te ontwikkelen. De Belgische gezondheidszorg omarmt een cultuur van innovatie en continue verbetering, waardoor je gestimuleerd wordt om nieuwe ideeën en benaderingen te verkennen.

Werken als zorgprofessional in België

Met moderne medische technologieën en geavanceerde behandelingen is de gezondheidszorg in België van topkwaliteit. Iedereen, ongeacht zijn of haar financiële situatie, heeft toegang tot gezondheidszorg dankzij het universele zorgsysteem. Dit systeem is gebaseerd op verplichte ziekteverzekering voor alle inwoners en wordt gefinancierd door sociale bijdragen van werkgevers, werknemers en de overheid. Het land biedt een breed scala aan mogelijkheden en specialisaties, en je kan zowel in openbare ziekenhuizen als in particuliere klinieken aan de slag. Bovendien wordt er de nadruk gelegd op onderzoek en innovatie, waardoor je de kans krijgt betrokken te zijn bij baanbrekende ontwikkelingen en medische vooruitgang.

Daarnaast biedt werken in de Belgische gezondheidszorg een unieke kans om de rijke Belgische cultuur en samenleving van dichtbij te ervaren. België is een land met een diverse bevolking en een rijk historisch erfgoed. Door te werken in de Belgische gezondheidszorg kun je niet alleen waardevolle ervaringen opdoen, maar ook nieuwe perspectieven ontwikkelen en je horizonten verbreden

Rogiertoren Brussel

Waarom kiezen voor een carrière in België?


Als zorgprofessional in België profiteer je van heel wat voordelen:

 1. Breed scala aan mogelijkheden: in België zijn er diverse mogelijkheden en specialisaties binnen de gezondheidszorg. Je kunt zowel in openbare ziekenhuizen als in particuliere klinieken aan de slag. Dit biedt flexibiliteit en de kans om je carrière vorm te geven op basis van jouw interesses en doelen.

 2. Werkzekerheid: in België is er een grote vraag naar zorgprofessionals, wat zorgt voor werkzekerheid en stabiliteit in je carrière. Je kunt vertrouwen op een solide arbeidsmarkt.

 3. Hoogwaardige zorgverlening: de Belgische gezondheidszorg staat bekend om haar uitstekende kwaliteit van zorg. Als zorgprofessional heb je dus de mogelijkheid om te werken in een omgeving waar patiëntenzorg en behandelingen van topkwaliteit zijn.

 4. Gunstige arbeidsvoorwaarden: België staat bekend om haar goede arbeidsvoorwaarden, inclusief een aantrekkelijk salarisniveau en mooie secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan betaalde vakantiedagen, pensioenregeling en andere voordelen die bijdragen aan een aangename werk-privébalans.

 5. Kansen voor specialisatie: binnen de Belgische gezondheidszorg zijn er talrijke mogelijkheden voor specialisatie en verdere ontwikkeling van je expertise. Je kunt je richten op specifieke medische disciplines of je vaardigheden verbreden door te werken in verschillende settings of multidisciplinaire teams.

België in een notendop

 • Aantal inwoners: ongeveer 11,7 miljoen
 • Gesproken talen: Nederlands, Frans en Duits
 • Hoofdstad: Brussel
 • Geografie: gelegen in West-Europa, grenzend aan Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk
 • Munteenheid: Euro (€)
 • Aantal ziekenhuizen: 118 ziekenhuizen
 • Cultuur: diverse en rijke cultuur met invloeden vanuit verschillende regio’s en talen
   
Brugge

Werken en leven in België

Of je nu droomt van het bruisende stadsleven of de rust en schoonheid van het platteland verkiest, België heeft het allemaal! Ontdek de charme van Belgische steden zoals de bruisende hoofdstad Brussel, waar historische architectuur samensmelt met moderne flair. Of verken steden zoals Antwerpen, Gent en Brugge, waar pittoreske grachten, sfeervolle pleinen en rijke culturele erfgoed je betoveren.

In België is er voor ieder wat wils op het gebied van huisvesting. Of je nu een gezellig appartement in het hart van de stad zoekt of een ruime villa in een groene omgeving, er zijn talloze opties die passen bij jouw wensen en levensstijl. Het land is voorzien van een uitgebreid wegennetwerk en het openbaar vervoer is goed georganiseerd, met een netwerk van treinen, trams, bussen en metro’s die steden en regio’s met elkaar verbinden. 

Dit maakt het reizen binnen België en zelfs naar naburige landen gemakkelijk en toegankelijk.

Wat betreft levensstandaard biedt België een goede gezondheidszorg, hoogwaardig onderwijs en een veilige leefomgeving. Het land staat ook bekend om zijn culinaire tradities, met heerlijke gerechten zoals chocolade, wafels, bier en fijne Belgische keuken. Bovendien hechten Belgen veel belang aan sociale interactie en familiale waarden, waardoor er een gevoel van gemeenschap en samenhorigheid heerst.

Kortom, werken en leven in België biedt een aantrekkelijke mix van professionele mogelijkheden, een hoogwaardige levensstijl en een warme en gastvrije cultuur. 

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Spreekt een job in de Belgische zorgsector jou wel aan? Neem vandaag nog contact met ons op via info@chelona.be of vul het contactformulier in. Met ons uitgebreid netwerk en diepgaande sectorkennis begeleiden we jou stap voor stap richting de ideale vacature en zorginstelling.