Werken in Zwitserland

Zwitserland: uitmuntendheid in gezondheidszorg

Als een land dat bekendstaat om zijn wereldberoemde gezondheidszorgsysteem, is Zwitserland de ideale bestemming voor buitenlandse zorgprofessionals die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen en groeimogelijkheden. Zwitserland biedt een inspirerende omgeving waarin je je passie voor de gezondheidszorg kunt uitoefenen en tegelijkertijd kunt genieten van een uitzonderlijke levenskwaliteit. Met zijn adembenemende Alpenlandschappen, pittoreske steden en culturele diversiteit biedt Zwitserland een unieke mix van natuurlijke schoonheid en moderne vooruitgang.

Werken als zorgprofessional in Zwitserland

Zwitserland heeft een welverdiende reputatie opgebouwd als pionier op het gebied van medische vooruitgang en zorgkwaliteit. Met geavanceerde medische technologieën en state-of-the-art faciliteiten biedt Zwitserland een stimulerende omgeving waarin je je vaardigheden kunt aanscherpen en kunt bijdragen aan de beste patiëntenzorg. Je wordt omringd door een hooggekwalificeerd en multidisciplinair team van collega’s waarbij kennisuitwisseling en samenwerking centraal staan. Het land investeert consequent in de opleiding en bijscholing van zorgprofessionals, met uitgebreide mogelijkheden voor specialisatie en voortgezet onderwijs. Zwitserland is toegewijd aan het bevorderen van onderzoek en innovatie in de gezondheidszorg, waardoor zorgprofessionals de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan cutting-edge projecten en bij te dragen aan de vooruitgang van de medische wetenschap. Naast de professionele voordelen biedt Zwitserland ook een uitstekende kwaliteit van leven. Het land staat bekend om zijn efficiënte en goed georganiseerde gezondheidszorgsysteem, waarbij toegang tot hoogwaardige zorg voor iedereen een prioriteit is.
 

Bern

Waarom kiezen voor een carrière in Zwitserland?

Als zorgprofessional in Zwitserland profiteer je van heel wat voordelen:

 1. Hoger nettoloon: Zwitserland staat bekend om zijn aantrekkelijke salarisniveaus, wat ook resulteert in een hoger nettoloon voor zorgprofessionals. Daarnaast zijn ook de secundaire arbeidsvoorwaarden zeer gunstig.

 2. Internationale werkomgeving: Zwitserland is een populaire internationale bestemming met een diverse en multiculturele werkomgeving. Als zorgprofessional krijg je de kans te werken met collega’s en patiënten van over de hele wereld.

 3. Professionele ontwikkeling: Zwitserland investeert aanzienlijk in de opleiding en ontwikkeling van zorgprofessionals. Er zijn uitgebreide mogelijkheden voor specialisatie en bijscholing waardoor je echt kan inzetten op je professionele groei en ambities.

 4. Lagere werkdruk: Zwitserland heeft een goede werk-privébalans en een cultuur die gericht is op het welzijn van werknemers. Daarnaast beschikt Zwitserland over meer dan 300 ziekenhuizen en klinieken voor 8,57 inwoners. Dat betekent dat er in Zwitserland meer handen aan één bed zijn dan in België of Nederland.

 5. Verbeteren van professionele vaardigheden: Zwitserland staat bekend om zijn geavanceerde medische technologieën en hoogwaardige zorgvoorzieningen. Als zorgprofessional kun je profiteren van toegang tot state-of-the-art apparatuur en de nieuwste behandelingen, waardoor je professionele vaardigheden en kennis alleen maar toenemen. 

Zwitserland in een notendop

 • Aantal inwoners: ongeveer 8,5 miljoen inwoners
 • Gesproken talen: Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans
  Hoofdstad: Bern
 • Geografie: Zwitserland is een land in Centraal-Europa en staat bekend om zijn adembenemende Alpenlandschappen, hoge bergtoppen, meren, valleien en groene weilanden.
 • Munteenheid: Zwitserse frank (CHF)
 • Aantal ziekenhuizen: 306 ziekenhuizen
 • Cultuur: rijke en diverse cultuur, beïnvloed door de vier officiële talen en regionale tradities. Het land staat bekend om zijn nauwgezette precisie, hoogwaardige ambachtelijke producten en folklore.
   
Kasteel Spiez

Werken en leven in Zwitserland

Zwitserland is een land dat bekend staat om zijn betoverende landschappen en sterke economie. Je geniet hier niet alleen van professionele groei en ontwikkeling, maar ook van een hoge levenskwaliteit. Laat je verrassen door de adembenemende Alpenlandschappen, schilderachtige meren en charmante steden die Zwitserland te bieden heeft. De steden in Zwitserland zijn schoon, veilig en goed georganiseerd, met uitstekende openbare voorzieningen en 

een efficiënt transportsysteem. Verken de rijke cultuur en tradities, proef de heerlijke gastronomie en geniet van diverse recreatiemogelijkheden.

Werken en leven als zorgprofessional in Zwitserland biedt je de ideale combinatie van uitmuntendheid in de gezondheidszorg, een hoge levensstandaard en een harmonieus evenwicht tussen werk en privé.
 

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Spreekt werken in Zwitserland jou wel aan? Bij Chelona begrijpen we de aantrekkingskracht van een internationale carrière en staan we klaar om je te begeleiden bij het realiseren van deze droom. Met onze diepgaande kennis van de arbeidsmarkt en expertise in het vinden van banen in de internationale zorgsector, kunnen we je hier stap voor stap in begeleiden.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@chelona.be of vul het contactformulier in. We kijken ernaar uit om met je in gesprek te gaan!